No co nowe to nowe :wink: i gwarancje ma
Płyta pod silnik - bolce mocujące do podłużnic
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez SobanHello!
Właśnie takie mocowania sobie niedawno zrobiłem. Jak jeszcze jesteś zainteresowany to moge spróbowac je pomierzyć. Tylko że bedą to pomiary kopii a nie oryginału. Soban
Podaj adres wysle piwo !!!!
Chcialem zamówic w ASO ale to kosztuje 126 / szt + śrubki.
Na łeb upadli.Pozdrawiam Bartek.
Current: Honda Civic
Ex: O1
Komentarz
-
-
Tutaj sa rozpisane wszystkie te czesci i jakie maja numerki jakby co, ale z wymiarami ciezko
http://www.briskoda.net/forums/attac...skidaplate.pdf ale tylko dla zalogowanych
Taki manual znalazlem
Komentarz
-
-
Hello
Chciałbym zaznaczyć że wymiary które podaje są wymiarami kopii, którą robiłem na podstawie oryginału, którego niestety już nie posiadam. Dla lepszego uzmysłowienie sobie tego co będe opisywał załączyłem zdjęcia kopii którą zrobiłem ( nie jest to majstersztyk ..ale powinno działaćhttp://photos.yahoo.com/sp3qfo Dwa mocowania po prawej i lewej stronie są identyczne. W podstawie uchwytu są 3 otwory. Do dwóch skrajnych (oddalonych od siebie o 9 cm i o średnicy 10 mm) mocuje sie uchwyt do podłużnicy. Trzeci który jest oddalony o 4 cm od "tylniego" otworu i jest to miejsce w który wchodzi dolec, który jest przykręcony do podłużnicy. W oryginale tu znajduje się duży otwór pod "kolumienką". Z tyłu mocowanie znajduje się "ścięcie". Kolumienka ma wysokość 15 cm i w górnej części mieści wspawaną gruba stozkową nakrętkę z otworem mieszczącym śróbę M10. Wydaje mi sie że kolumienka jest pochylona o 1,5 cm w stosunku do pionu i pochylona jest w kierunku przodu samochodu. (Sprawdzę to jutro). Zdjęcia były robione w trakcie tworzenia i były robione aparatem stąd ich nienajlepsza jakosć , ale mam nadzieje, że wystarczą jako materiał poglądowy. W razie czego służę pomocą.
Pozdrawiam Soban
PS Jak znajdę chwilkę to postaram sie zrobisz rysunek tego uchwytu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTutaj sa rozpisane wszystkie te czesci i jakie maja numerki jakby co, ale z wymiarami ciezko
http://www.briskoda.net/forums/attac...skidaplate.pdf ale tylko dla zalogowanych
Co robic????Pozdrawiam Bartek.
Komentarz
-
-
Soban, Wyslij na [email protected] ja to wieczorem umieszcze
Znalazlem cos takiego :twisted:
I gotowe oslony
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SobanW podstawie uchwytu są 3 otwory. Do dwóch skrajnych (oddalonych od siebie o 9 cm i o średnicy 10 mm)
mocuje sie uchwyt do podłużnicy.
Sruba wchodzi w podłużnice? Podłużnica jest gwintem wew?
Trzeci który jest oddalony o 4 cm od "tylniego" otworu i jest to miejsce w który wchodzi dolec, który jest przykręcony do podłużnicy.
Z tyłu mocowanie znajduje się "ścięcie".
Ok. Reszta si.
Serdeczne dzieki.
Daj adres gdzie wysłać krate piwa.Pozdrawiam Bartek.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GolfistaZamieszczone przez SobanW podstawie uchwytu są 3 otwory. Do dwóch skrajnych (oddalonych od siebie o 9 cm i o średnicy 10 mm)
Zamieszczone przez Golfistamocuje sie uchwyt do podłużnicy.
Sruba wchodzi w podłużnice? Podłużnica jest gwintem wew?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
<Oddalonych - jak to mierzyłeś od brzegu do brzegu rozumiem?
Odchylona tzn od stycznej podstawy "kolumny" do stycznej szczytu. Niestety kątomierza już nie posiadam. Łopatologicznie jakbyś od góry puścił pionowo sznurek to do stycznej podstawy miałbyś jeszcze 1,5 cm
<mocuje sie uchwyt do podłużnicy.
uchwyt tem mocuje sie sróbą która przechodzi przez otwór w podstawie mocowania i wkręcana jest w gwint nitu który musisz wnitować m.in w podłuznice. W uchwycie nie ma żadnego gwintu oprócz tego na szczycie "kolumienki"
< Z tyłu mocowanie znajduje się "ścięcie". Po co?
Ścięcie jest poto żeby nie przeszkadzało mocowanie bodajże chłodnicy oleju ( od strony pasażera)
<Trzeci który jest oddalony o 4 cm od "tylniego" otworu i jest to miejsce w który wchodzi dolec, który jest przykręcony do podłużnicy.
Jak sie położysz pod autem to zobaczysz że w podłużnice wkręcony jest taki bolec, przynajmniej u mnie tak jest. W oryginale w tym miejscu jest dziura od "kolumienki", a że ja dospawałem kawałek rury nie mam więc tego otworu w postawie i musiałem wywiercić otwór.
Kolumienka ma "przewężenie" ..ja natomiast dałem cieńszą rurę (taką akurat dysponowałem). Moja ma 325 mm. Rurka oryginału była szersza, ale nie pamiętam wymiarów.
[ Dodano: Czw 08 Cze, 06 16:08 ]
MisiekWAW
tą tulejkę z gwintem w ASO nazywają nitem
[ Dodano: Czw 08 Cze, 06 19:51 ]
Mam oryginał i kupiłem suwmiarkę. Postaram sie rozrysować ją bardziej dokładnie.
Komentarz
-
-
Golfista, zwykła płuta z PCV czy czegos tam pomiedzy benzyna a dieslem rózni sie wielkościa. W dieslu jest płyta duza - zakrywa cała przestrzeń pod silnikiem. a w benyznie gdzies jakies 1/3 powierzchni z przodu.
[ Dodano: Czw 09 Lis, 06 14:52 ]
osłona do diesla :
osłona do benzyny:
z tego co wiem to mozna osłone z diesla zamontowac do benzyny - trzeba tylko wiecej srubek miec
[ Dodano: Nie 12 Lis, 06 18:07 ]
Moze ktos kto posiada taka płyte z zestawu na bezdroża mogłby wykonac jeje rysunek z wymiarami :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nico21Golfista, zwykła płuta z PCV czy czegos tam pomiedzy benzyna a dieslem rózni sie wielkościa. W dieslu jest płyta duza - zakrywa cała przestrzeń pod silnikiem. a w benyznie gdzies jakies 1/3 powierzchni z przodu.Pozdrawiam Bartek.
Komentarz
-
Komentarz